Afbeelding

Maak je zilveren oorbellen schoon met deze tips

Advertorial

Zilveren oorbellen zijn altijd populair geweest bij vrouwen en mannen. Ze zijn elegant, stijlvol en tijdloos. Zilveren oorbellen kunnen worden gedragen bij elke gelegenheid, van een formeel evenement tot een dag op kantoor. Helaas kunnen zilveren oorbellen ook vrij gemakkelijk vuil worden. Vooral als je je oorbellen al een poosje hebt, kunnen er namelijk donkere vlekken op het zilver ontstaan. Hier lees je daarom enkele tips over hoe je je zilveren oorbellen schoon kan maken, zodat ze er weer als nieuw uit zien!

Waarom krijgen mijn zilveren oorbellen donkere vlekken?

Zilveren oorbellen krijgen na verloop van tijd donkere vlekken omdat het metaal reageert met zuurstof in de lucht. Dit kan ook gebeuren door zaken zoals parfum en haarspray. Zilver is een zacht metaal en na verloop van tijd kan het corroderen en deze donkere vlekken veroorzaken. Dat is gelukkig geen ramp, want er zijn een aantal manieren waarmee je je zilveren oorbellen er weer als nieuw uit kan laten zien. Van zilverpoets tot tandpasta, hier lees je alle tips!

Zilveren oorbellen poetsen met tandpasta

Voor onze eerste tip heb je gelukkig niet meer nodig dan dat je al in huis hebt. Je kunt je zilveren oorbellen namelijk gewoon proberen op te poetsen met tandpasta. Gebruik hierbij ook een tandenborstel om ervoor te zorgen dat de tandpasta overal even goed ingewreven wordt. Hierna laat je de tandpasta goed inwerken, waarna je het met lauw water kan afspoelen.

Boenen met milde zeepsop

Een andere manier om je zilveren oorbellen schoon te maken is door een milde zeepsop te gebruiken en simpelweg goed te boenen. Alhoewel dit een van de makkelijkere methodes is, kan het wel aardige tijd duren voordat je resultaat ziet. Het wordt dan ook vaak aangeraden om je zilveren oorbellen eens in de zoveel tijd preventief schoon te maken met deze techniek of als de donkere vlekken net beginnen te ontstaan.

Soda en aluminiumfolie voor zilveren oorbellen

Verreweg een van de meest effectieve manieren om donkere vlekken te verwijderen van je zilveren oorbellen is door ze te laten rusten in een badje van soda en aluminiumfolie. Hiervoor heb je een schaal of kommetje nodig, waar je aluminiumfolie tot over de rand in legt. Hier strooi je vervolgens een flinke hoeveelheid soda of keukenzout over. Dan voeg je heet water toe. Het is voor het proces echt belangrijk dat het water goed heet is, dus we raden aan om water te gebruiken dat net niet meer kookt. Nadat je dit met elkaar gemengd hebt, leg je je zilveren oorbellen op de bodem van dit badje neer en laat je ze een flinke tijd liggen. Eventueel kan je ze hierna omdraaien. Het is hierbij erg belangrijk dat de zilveren oorbellen contact maken met de folie. Check dus goed of de oorbellen op het aluminiumfolie blijven liggen.

Zilverpoets en zilverpoetsdoeken

Tenslotte zou je ook kunnen overwegen om zilverpoets of speciale zilverpoetsdoeken aan te schaffen. Zilverpoets is ook een erg effectieve manier om van de donkere vlekken op je zilveren oorbellen af te komen. Met een zilverpoetsdoek kun je het zilver nog beter boenen. Let er overigens wel goed op dat je deze doeken niet in de wasmachine wast. Dan verliezen ze namelijk hun werking.

Zilveren oorbellen schoonmaken

Dus daar heb je het! Alle tips die je nodig hebt om je zilveren oorbellen schoon te maken en ze er weer als nieuw uit te laten zien. Of je nu tandpasta, zeepwater, zout of zilverpoets gebruikt, deze methoden helpen je van die vervelende donkere vlekken af. En vergeet tenslotte niet dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Probeer je zilveren oorbellen dus om de zoveel tijd preventief schoon te maken met behulp van een van deze methoden om ze op hun best te houden!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant