Afbeelding

Kies voor een landbouw opleiding en draag je steentje bij!

Advertorial

Ben je je aan het oriënteren op een leuke opleiding? En wil je leren hoe je je eigen steentje kunt bijdragen aan een betere wereld? Dan is kiezen voor een landbouw opleiding een uitstekende keuze! Bij een opleiding in de landbouw leer je namelijk voedsel te produceren op een duurzame en diervriendelijke wijze. Dit is niet alleen voor nu belangrijk, maar ook in de toekomst. Enthousiast geworden? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over deze interessante opleiding!

Landbouw opleiding die bij jou past

Er zijn diverse opleidingen binnen de sector landbouw, dus afhankelijk van jouw interesses en competenties kun je een opleiding vinden die bij jou past. Binnen de landbouw wordt bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen veehouderij en teelt. Ben je dus geïnteresseerd in veehouderij met bijvoorbeeld koeien en schapen, dan is de opleiding Vakbekwaam medewerker biologisch dynamisch bedrijf veehouderij misschien wel iets voor jou. Vind je het leuk om met groen bezig te zijn en vind je teelt interessant, dan sluiten de opleidingen Vakexpert teelt en groene technologie of Medewerker akkerbouw en teelt bijvoorbeeld goed aan bij jou. Maar de vakopleiding tot hovenier hoort ook binnen de landbouwsector thuis. Kortom, er is ontzettend veel mogelijk in deze sector die enorm relevant is voor de toekomst van onze aarde! 

Waar kun je een landbouw opleiding doen?

De zojuist genoemde landbouw opleidingen kun je bij het Aeres MBO volgen. Hier volg je praktijkgericht onderwijs op diverse locaties in de provincies Gelderland, Utrecht, Flevoland en Friesland. Deze onderwijsinstelling is de enige in Nederland die zich richt op de groene sector, waar landbouw dus ook onder valt. Aeres MBO biedt onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aan op alle niveaus in de landbouw sector: van praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo tot aan tot trainingen voor professionals die al langer in de landbouw werken. Als je dus op zoek bent naar een inspirerende school waar je meteen veel praktijkkennis en contacten opdoet binnen de landbouw, dan is Aeres MBO de juiste plek.

BOL of BBL opleiding in de landbouw

Afhankelijk van jouw vooropleiding en wensen is het bij Aeres MBO mogelijk om een BOL of BBL opleiding te doen. BOL is de afkorting voor Beroeps Opleidende Leerweg en hier breng je het grootste deel van de opleiding op school door. Tijdens het schooljaar krijg je ruimte om stages te kunnen lopen. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Volg je een BBL opleiding, dan betekent dit dat je in dienst bent van een erkend leerbedrijf. Hier werk je een aantal dagen (meestal vier) in de week en dit combineer je met één dag in de week naar school. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant