Afbeelding

Handige tips die je moet weten voordat je een grasmaaier koopt

Advertorial

Grasmaaiers zijn een geweldig hulpmiddel om een gazon mooi te houden. Of het nu gaat om een klein stukje gras of een groot grasveld, een goede grasmaaier is essentieel. Maar met zoveel opties op de markt kan het kiezen van de juiste maaier overweldigend lijken. Om ervoor te zorgen dat je het meeste waar voor je geld krijgt, zijn hier een paar handige tips die je kunnen helpen om een Stihl grasmaaier uit te zoeken die voldoet aan jouw behoeftes. Lees snel verder. 

Houd rekening met de grootte van het gazon bij het kiezen van een maaier

Dit lijkt misschien een no-brainer, maar het zal je verbazen hoeveel mensen gewoon de grootste maaier kiezen die ze kunnen vinden. Helaas kan dit leiden tot schade aan jouw gras en een ongelijkmatig uiterlijk. Voor de beste resultaten moet je bij het kiezen van een maaier rekening houden met de grootte van het gazon. Meet hiervoor de oppervlakte van het gazon en kies vervolgens een maaier met een maaibreedte die ongeveer 10% kleiner is..

Denk aan het type motor

Het type motor waarmee uw maaier wordt geleverd is ook belangrijk. Over het algemeen zijn er twee opties, op gas of elektrisch. Hoewel maaiers op gas meer vermogen hebben, kunnen ze zwaar en luidruchtig zijn en meer kosten in onderhoud. Als je van plan bent grote oppervlakken te maaien, kun je waarschijnlijk beter een model op gas overwegen, omdat deze over het algemeen krachtiger zijn. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke, lichte maaier, dan is een elektrisch model wellicht een betere keuze. Er zijn tegenwoordig ook prachtige snoerloze modellen te verkrijgen. De Stihl accu grasmaaier bijvoorbeeld!

Instelbare maaihoogte

Als je verschillende grassoorten in de tuin hebt, overweeg dan een maaier met instelbare maaihoogte. Deze functie maakt het ook gemakkelijker om rond obstakels zoals rotsen, bomen of tuinbedden te maaien. 

Denk aan het type maaimes

Hoewel het type motor en de maaihoogte belangrijke overwegingen zijn bij het kiezen van een maaier, kan ook het type maaimes een groot verschil maken. Over het algemeen zijn er twee soorten messen beschikbaar. Je kunt kiezen voor een roterend of een mulchmes. Als je niet houdt van maaisel dat achterblijft, is een mulchmes wellicht een betere optie. Dit type mes versnippert het gras en geeft het terug aan het gazon als meststof. Als je echter liever het maaisel in zakken doet, is een roterend mes een betere optie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant