<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De afspraken over de ambtelijke fusie staan op schrift.
De afspraken over de ambtelijke fusie staan op schrift. (Foto: Pixabay)

Weesp en Amsterdam willen geen uurtje-factuurtje-cultuurtje

WEESP - De ambtelijke fusie van Weesp en Amsterdam moet op 1 april 2019 een feit zijn. Dat staat in het bestuurlijk convenant dat daarvoor is opgesteld. 'Ambtelijke invlechting', zo heet het proces vanaf nu.

Behalve de griffier en de gemeentesecretaris komen alle medewerkers van de gemeente Weesp (circa 135 fte) in dienst van de gemeente Amsterdam. Voor de functie-inpassing volgt een sociaal plan. Het beleid blijft nog zeker tot 2022 bepaald worden door de gemeenteraad van Weesp (want ambtelijke invlechting is nog geen gemeentefusie).

Het convenant gaat er wel van uit dat er al zo veel mogelijk geharmoniseerd wordt. "Waar mogelijk geeft Amsterdam ook impulsen op inhoudelijke dossiers, zodat inwoners van Weesp door de ambtelijke invlechting al merken dat de keuze voor Amsterdam voordelen biedt", zo staat vermeld.

De Amsterdamse werkwijze wordt stapsgewijs ingevoerd. Als Weesp vóór de fusiedatum ergens niet uitkomt, springt Amsterdam al in. Amsterdam draagt de extra kosten, maar mag ook de efficiencyvoordelen opstrijken. Een van de punten uit het convenant luidt: "Weesp en Amsterdam wensen vanuit het onderling vertrouwen en met het oog op de bestuurlijke fusie op termijn, nadrukkelijk geen uurtje-factuurtje-systematiek met elkaar te ontwikkelen." Ook geruststellend: Amsterdamse ambtenaren komen voor het overleg met de Weesper wethouders naar Weesp. En er komt een 'gebiedsteam Weesp' dat in Weesp en voor Weesp taken uitvoert.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.