De burgemeester roept met klem op om niet te zwemmen bij de Groene Punt; het is druk met boten en dus levensgevaarlijk.
De burgemeester roept met klem op om niet te zwemmen bij de Groene Punt; het is druk met boten en dus levensgevaarlijk. Foto: André Verheul

Oproep burgemeester: 'Zwem niet bij Groene Punt, veel te gevaarlijk'

Algemeen

WEESP - Burgemeester Bas Jan van Bochove doet een dringend beroep op het gezonde verstand van de zwemmers bij de Groene Punt: ga alsjeblieft ergens anders zwemmen, want het is daar levensgevaarlijk.

Al sinds de eerste warme dag nemen tientallen (vooral) jeugdige zwemmers bezit van de Vecht rond de Groene Punt van de Ossenmarkt in hartje Weesp. Op datzelfde stukje Vecht is het erg druk met plezierjachten. Die combinatie leidt tot gevaarlijke situaties.

Langs elkaar manoeuvreren
"De Vecht is geen officieel zwemwater. Schippers houden geen rekening met zwemmers. Ze hebben op die hoek bovendien hun aandacht nodig om langs elkaar te manoeuvreren en moeten letten op wat uit de sluis komt varen. Daar zwemmen dan overal kinderen. Levensgevaarlijk!", aldus de burgemeester.

Handhavers
Op zijn verzoek stuurt waterbeheerder Waternet nu vaker handhavers naar de Groene Punt om zwemmers te vragen het water te verlaten.

Boetes
De burgemeester laat uitzoeken of hij zwemmers een boete kan opleggen. "Dat ligt juridisch ingewikkeld. Maar boetes vind ik niet zo relevant. Het gaat erom dat je het gevaar loopt in de schroef van een boot terecht te komen. Ik wil dat ouders daar met hun kinderen over spreken en zelf tot de conclusie komen dat het verstandig is om ergens anders te gaan zwemmen."

Dat kan dan niet ergers anders in Weesp, want voor officieel zwemwater moet je Weesp uit. Hier staan de officiële zwemplekken: www.zwemwater.nl.  

In de krant
Meer hierover in het WeesperNieuws van vandaag.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant