Afbeelding

D66 stelt vragen over kosten intocht en roept op tot dialoog

Algemeen

WEESP - D66 Weesp roept op tot een rechtstreekse dialoog tussen voor- en tegenstanders van Zwart Piet en het Sinterklaascomité van Weesp. Doel: komen tot een voor beide partijen acceptabel compromis bij de volgende Sinterklaasintocht in Weesp.

Dat gesprek moet al vroeg in het jaar beginnen: vanaf januari, zo is de suggestie die D66 doet. "En zo nodig het hele jaar voort te zetten. Wij verwijzen hiervoor naar de werkwijze in de gemeente Zaanstad."

De intochten in Amsterdam en Utrecht zijn volgens D66 goede voorbeelden van waar een beetje minder zwarte schmink toe kan leiden.

Kosten politie-inzet 
Daarnaast wil de partij van de burgemeester weten hoeveel kosten er gemoeid zijn met de inzet van politie en handhavers rond de intocht en de demonstraties voor en tegen Zwarte Piet.

Winkeliers
"Beide demonstraties hebben geleid tot overlast en economische schade van winkeliers", stelt de partij en wil van het gemeentebestuur een inschatting van de hoogte van die economische schade. D66 wil af van demonstratievakken op plekken die het winkelend publiek belemmeren. 

WeesperNieuws Extra
Meer hierover in het artikel 'Terug naar het heerlijk avondje zonder wild geraas' op WeesperNieuws Extra.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant