Afbeelding

Maak je huis verkoopklaar

Advertorial

Heb je besloten om je woning te verkopen? Dan heb je tijd nodig om je voorbereidingen te treffen. Een voorbereiding is belangrijk bij het verkopen van je woning. Zo zorg je ervoor dat je woning klaar is voor kijkers en eventuele kopers. In dit artikel lees je een aantal handige tips om je woning verkoopklaar te maken.

Kies voor een neutrale uitstraling
Wanneer eventuele kopers je woning komen bekijken, is het belangrijk dat je woning een neutrale uitstraling heeft. Jouw persoonlijke voorkeuren voor indeling van het huis, hoeven namelijk niet overeen te komen met de voorkeur van de kopers. Speel het daarom op safe en laat neutrale en lichte kleuren terugkomen in de kamers. Zo maak je het voor de kijkers mogelijk om het huis op hun eigen manier voor te stellen.

Ruim flink op
Een opgeruimd huis maakt een ruimtelijke indruk, waardoor ruimtes in huis groter lijken. Ook zorgt het voor minder afleiding bij de kijkers en potentiële kopers. Neem dit moment om alvast spullen uit te zoeken en te bepalen wat je wel en niet wil meenemen naar je nieuwe huis. Denk hierbij aan lampen, woonaccessoires en meubels. Niet alleen maak je hierdoor je huis verkoopklaar, maar je bespaart tijd en geld tijdens je aanstaande verhuizing. Hoe minder spullen de verhuizer moet vervoeren, hoe goedkoper je verhuizing.

Werk achterstallig onderhoud weg
Om ervoor te zorgen dat je woning de best mogelijke indruk maakt op kijkers, is het belangrijk om achterstallig onderhoud weg te werken. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van je kozijnen, het schoonmaken van je gevel en het maaien van het gras. Maak een rondje in en rondom je huis en maak een lijstje van dingen die nog gedaan moeten worden. Zo maakt je woning een zo goed mogelijke indruk en zien kijkers zichzelf sneller in jouw huis wonen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant