Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeenteraad gaat online vergaderen

Algemeen

WEESP - Donderdag 7 mei staat de eerste vergadering van de gemeenteraad op de agenda sinds de landelijke maatregelen rond de coronacrisis zijn ingegaan. Niet in het stadhuis, maar online.

Dat is mogelijk omdat er een noodwet is aangenomen die tijdelijk vergaderen vanuit huis door de raadsleden toestaat. 

Gewoonlijk schrijft de gemeentewet voor dat bij een besluitvormende vergadering minimaal de helft plus één van de gemeenteraadsleden aanwezig zijn in de raadszaal. 

Online volgen
Ook moeten raadsvergaderingen altijd in het openbaar gehouden worden, omdat iedereen moet kunnen controleren hoe de besluiten worden genomen. Die eis wordt in de tijdelijke wetgeving niet los gelaten en de vergadering zal daarom voor iedereen online live te volgen zijn.

Tot nu toe konden de raadsvergaderingen vervallen, maar er zijn twee besluiten die uiterlijk 8 mei echt genomen moeten zijn door de raad. Het gaat om een voorstel over het doelgroepenvervoer en het aanstellen van een accountant voor de jaarrekeningen van 2020 en 2021. 

Daarom is de eerstvolgende raadsvergadering gepland op donderdag 7 mei, vanaf 20.00 uur. Of er tijdens die vergadering nog meer op de agenda staat is nu nog niet bekend. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant