Afbeelding
Foto: Enter Media

Zeven jongeren beboet voor overtreding noodverordening corona

Algemeen

WEESP - In een gezamenlijke actie van politie en gemeente Weesp hebben 7 jongeren een boete gekregen. Zij hielden zich niet aan de maatregelen die voortvloeien uit de noodverordening die van kracht is om het coronavirus te bestrijden. De boete bedraagt 390 euro per persoon voor volwassenen. 

"De afgelopen weken hebben we veelvuldig gewaarschuwd en we zagen dat dit hielp. We zagen echter ook een groep jongeren die zich niet aan de  regels hielden. Van deze jongeren hebben we er nu zeven beboet en als hun gedrag niet verandert worden dat er snel meer’’, aldus burgemeester Bas Jan van Bochove die de politie verzocht had mee te werken aan deze actie.

In gevaar
Weespers die zich niet houden aan de noodverordening krijgen de boete omdat zij de veiligheid voor zichzelf en voor anderen in gevaar brengen. Wanneer een volwassen persoon wordt geverbaliseerd hoort daar automatisch een boete van 390 euro bij. Ook krijgen volwassenen een aantekening op hun strafblad. Kinderen tussen 13 en 18 krijgen een boete van 95 euro.



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant