Vanaf de bouwlocatie van de Weesperschool kijk je nu tegen een hoop onkruid waar uiteindelijk een parkje moet worden. Hier is de kinderopvang gepland.
Vanaf de bouwlocatie van de Weesperschool kijk je nu tegen een hoop onkruid waar uiteindelijk een parkje moet worden. Hier is de kinderopvang gepland. Foto: Hans Peijs

'Gaat kinderopvang in Weespersluis ten koste van het park?'

Algemeen

WEESP Twee jaar eerder kinderopvang in Weespersluis is natuurlijk prima, maar de vraag is wel in hoeverre dit ten koste gaat van een parkje waar de kinderopvang moet komen. Die vraag althans stelt GroenLinks aan het college van B en W.

Met het vinden van een nieuwe locatie in Weespersluis is er in 2022, twee jaar eerder dan gepland, een plek voor de opvang van kinderen van 0-4 jaar. De plek is gevonden tegenover de nieuwe Brede School Weespersluis, die nu gebouwd wordt en volgens planning begin 2021 de deuren opent. De kinderopvang zou in eerste instantie in het centrumgebied van Weespersluis komen. De oplevering van dit gebied is in 2024 gepland. Veel te laat, vonden ouders die in de nieuwe wijk komen wonen en opvang in de buurt voor hun jonge kinderen zoeken.

Bestemmingsplan
In opdracht van de gemeente is de projectontwikkelaar van Weespersluis op zoek gegaan naar een alternatieve locatie en die is gevonden tegenover de nieuwe school. Het grote voordeel van deze nieuwe plek is dat er al twee jaar eerder kinderopvang kan worden aangeboden in Weespersluis.

Compensatie
Over de plek in het beoogde parkje zegt het college dat dit wel iets kleiner wordt, maar omdat elders het park wat groter wordt, wordt dit gecompenseerd. GroenLinks wil nu weten of het groen wordt gecompenseerd in hetzelfde park of in een ander park in Weespersluis. En ook wil de partij graag een schets die inzicht geeft hoeveel van het parkje wordt afgesnoept. Ook vraagt de partij of er geen andere mogelijkheden zijn om het probleem op te lossen, bijvoorbeeld in de school die volgend jaar gereed is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant