Ook de leerlingen van het Casparus College kunnen rekenen op frisse lucht.
Ook de leerlingen van het Casparus College kunnen rekenen op frisse lucht. Foto: Marieke van Veen

Scholen krijgen frisse lucht

Algemeen

WEESP Vijf scholen in Weesp krijgen frisse lucht. Het college van B en W heeft hier geld voor uitgetrokken in het kader van het programma ‘Gezonde Schoolgebouwen 2021.'

De verbeteringen betreft aanpassingen of vervanging van het huidig ventilatiesysteemen eventuele maatregelen tegen fijnstof. Dat is mooi, maar minder mooi is dat de leiden tot hogere kosten van de energie- en onderhoudslasten. Om dit te compenseren, worden aan de hand van een energiescan verduurzamingsmaatregelen aangeboden aan de schoolbesturen. De schoolbesturen bepalen vervolgens zelf of ze aan dit programma meedoen. 

Veel waarde
Wethouder Onderwijs Astrid Heijstee hecht veel waarde aan gezonde, frisse lucht op scholen. “Verbetering van de luchtkwaliteit en goede ventilatiesystemen in de leslokalen zijn daarom nodig."
De aanleiding tot het programma waren twee aanvragen vorig jaar van het Vechtstede College en het Casparus College voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Voor de gemeente was dit aanleiding om meteen door te pakken.

Het gaat om de Brede School Kors Breijer, Van der Muelen-Vastwijkschool, De Triangel, Het Vechtstede College en Casparus College. Omdat de Jozefschool verhuist naar de nieuwe school in Weespersluis, is dit gebouw nu niet meegenomen in het programma. Dat geldt ook voor de scholen in Aetsveld, omdat daar binnen enkele jaren ook nieuwbouw komt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant