Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Plan De Weesperschool wordt niet aangepast

Algemeen

DIT BERICHT IS OM 12.10 UUR GEACTUALISEERD

WEESP Het Comité Behoud Leefbaar Hogewey deelt een dikke onvoldoende uit aan alle politieke partijen die een motie van het CDA om het plan De Weesperschool aan te passen niet steunden. Het comité rept over incompetente vertegenwoordigers van het volk. "Het is echt triest gesteld met de bestuurlijke kwaliteit van sommige partijen", laat het weten. Aan de andere kant heeft de gemeenteraad wel laten blijken in de maag te zitten met het plan, want een motie die het college oproept ervoor te zorgen die er zijn over het plan te delen met projectontwikkelaar BPD is wel en unaniem aangenomen.

Zoals verwacht kon worden kreeg de motie van het CDA gisteravond alleen de steun van de VVD. WSP, GroenLinks, de PvdA en D66 hechten veel meer waarde aan de bouw van 66 sociale huur- en koopwoningen in de wijk (van de in totaal 88) dan aan behoud van groen. Het Comité Behoud Leefbaar Hogewey snapt hier niets van. "Het kan deze partijen namelijk niets schelen wat de consequenties zijn voor de wijk en de direct belanghebbenden. Over twee jaar bestaat Weesp toch niet meer. Wat kan het ze schelen."  En ook: "De omwonenden zijn geen moment serieus genomen."

Zorgen delen
Een andere motie haalde het wel en daarin wordt het college van B en W opgeroepen om de zorgen en opmerkingen te delen met BPD. Deze besprekingen moeten vervolgens worden gedeeld met de raad. Wat dit gaat opleveren, is niet helder. In principe heeft BPD inmiddels een 'vrijbrief' om het plan zoals het er nu ligt af te ronden. Maar het kan ook dat BPD eieren voor zijn geld kiest, de acht eengezinswoningen schrapt (want die vormen het pijnpunt) om zo te hopen op wisselgeld bij mogelijk andere plannen in de gemeente. Na de zomer komt er meer duidelijkheid.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant