Afbeelding

BPD past plan Weesperschool niet meer aan

Algemeen

WEESP Projectontwikkelaar BPD is niet van plan het project Weesperschool aan te passen. Het college van B en W legt zich hierbij neer. Hiermee is het plan zoals het er nu ligt bijna niet meer tegen te houden.

Het was op zijn minst een bijzondere motie die de WSP, GroenLinks en D66 op 24 juni indienden en die de raad aannam: of het college met BPD wilde gaan praten om te kijken of de projectontwikkelaar ertoe te bewegen zou zijn om het strookje met acht eengezinswoningen te schrappen. Dan zouden er twee blokken met elk veertig woningen overblijven. 

De raad gaf hiermee in feite aan dat de race eigenlijk gelopen is. Eigenlijk vindt een meerderheid van de raad het plan ‘to much’ voor deze buurt, maar zelfs de raad heeft er niets meer over te zeggen: als BPD niet zou bewegen, dan blijft het bij het plan dat door de omwonenden aan alle kanten wordt bekritiseerd.

Lege handen
Op 6 augustus had wethouder John Vos een gesprek met BPD en wat viel te verwachten, is gebeurd: hij kwam met lege handen naar buiten. BPD heeft laten weten al een paar aanpassingen te hebben gedaan (er zijn pergola’s opgenomen en een van de twee blokken is wat verschoven) en is er nu wel klaar mee. Daarnaast vindt BPD, zegt het, ook het belang van jongerenhuisvesting belangrijk. En als er nog meer aanpassingen zouden worden gedaan, zouden er wellicht juridische procedures van kunnen komen en daar zit BPD niet op te wachten. Kortom: de acht eengezinswoningen schrappen waardoor het plan compacter wordt, gaat het niet worden.

Dinsdag komt het onderwerp ter sprake bij de commissie SOB en dan zal blijken of de gemeenteraad zich ook hierbij neerlegt of dat het plan de bestemmingsprocedure ingaat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant