Afbeelding
Foto: Gerhard van Galen

Vandalen golfbaan hebben bekend, tienduizenden euro’s schade

Algemeen

WEESP De vandalen die vorige maand vernielingen aanrichtten op de golfbaan aan de Basisweg hebben bekend, meldt de exploitant.

Het blijkt te gaan om een groep minderjarigen. Een ouder benaderde de golfbaan namens een vijftal ouders wiens kinderen erbij betrokken waren. Zowel de ouders als kinderen hebben hun excuses voor de overlast aangeboden.

De kinderen waren over het hek van de golfbaan geklommen en met caddy’s rond gaan rijden, waardoor de driving range en verschillende greens beschadigden. Een van de caddy’s werd teruggevonden in de sloot. “We ondervinden tot op vandaag hinder, onder andere omdat we nu niet meer machinaal de ballen kunnen oprapen van de driving range,” schrijft de exploitant. “Dit moeten we nu met de hand doen in de blubberpoel die is achtergelaten.”

Het dossier is in behandeling bij de politie en de schade - die volgens de exploitant op enige tienduizenden euro’s geschat - wordt verhaald op de ouders. Vanwge de minderjarigheid van de vandalen zijn de ouders aansprakelijk. 

Naar aanleiding van het voorval is op het hele golfterrein inmiddels camerabewaking geïnstalleerd en wordt het terrein ook verder beveiligd.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 16 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
De ware helden van de club Of hij een keer wilde klokken? Nu zit Willem al bijna 30 jaar bij de triatlon Sport 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Regio Gooise heide kleurt nu ‘extreem vroeg’ paars Natuur en Milieu 15 aug, 15:15
Logo
Afbeelding
Indië-herdenking Einde Japanse bezetting herdacht Algemeen 15 aug, 14:20
Afbeelding
Verpaupering Weesp Ingezonden brief 15 aug, 14:00
Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief