Afbeelding
Foto: Gerhard van Galen

Vandalen golfbaan hebben bekend, tienduizenden euro’s schade

Algemeen

WEESP De vandalen die vorige maand vernielingen aanrichtten op de golfbaan aan de Basisweg hebben bekend, meldt de exploitant.

Het blijkt te gaan om een groep minderjarigen. Een ouder benaderde de golfbaan namens een vijftal ouders wiens kinderen erbij betrokken waren. Zowel de ouders als kinderen hebben hun excuses voor de overlast aangeboden.

De kinderen waren over het hek van de golfbaan geklommen en met caddy’s rond gaan rijden, waardoor de driving range en verschillende greens beschadigden. Een van de caddy’s werd teruggevonden in de sloot. “We ondervinden tot op vandaag hinder, onder andere omdat we nu niet meer machinaal de ballen kunnen oprapen van de driving range,” schrijft de exploitant. “Dit moeten we nu met de hand doen in de blubberpoel die is achtergelaten.”

Het dossier is in behandeling bij de politie en de schade - die volgens de exploitant op enige tienduizenden euro’s geschat - wordt verhaald op de ouders. Vanwge de minderjarigheid van de vandalen zijn de ouders aansprakelijk. 

Naar aanleiding van het voorval is op het hele golfterrein inmiddels camerabewaking geïnstalleerd en wordt het terrein ook verder beveiligd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant