Afbeelding
Foto: Marieke van Veen
Ingezonden

Betaald parkeren bij Oversingel

Algemeen

WEESP Lezer Sonja Seegers zet grote vraagtekens bij het nieuwe parkeerbeleid. Sinds de uitbreiding van het betaald parkeren kan zij juist haar auto bijna niet meer kwijt, zo zegt ze. Ze schreef daar de volgende ingezonden brief over: 

‘Amsterdam lacht en Weesp huilt waar het eens heeft gelachen. Ik ben een geboren en getogen Weesper en heb het grootste gedeelte van mijn leven doorgebracht in de Weesper wijk Zuid 1. Altijd prettig en rustig wonen. Sinds 29 maart moet men bijna overal parkeergeld betalen in Weesp en ook in Zuid 1 omdat er volgens de gemeente te veel mensen daar ten onrechte lang parkeren en niet in het centrum waar door de gemeente parkeergeld mis loopt. Het gaat alleen nog maar over geld in Weesp en niet meer over de burgers. Ik vraag me af of er ooit een onderzoek is geweest hoeveel mensen tegenover Oversingel ten onrechte langdurig parkeren en waarom. Er zijn immers zorgverleners, artsen, mantelzorgers, vrijwilligers en bezoekers voor de bewoners van Oversingel die een vrije, onbetaalde parkeerplek nodig hebben. Niet te vergeten huisartsen en hun assistenten van het zorgcentrum, onderwijspersoneel van de twee basisscholen en werknemers die in het centrum aan het werk zijn. En aan hen wordt niet gedacht. Door deze parkeermaatregelen is de parkeerdruk op de wijk bijzonder hoog geworden want men kan of wil niet betalen en parkeert nu dus in de wijk. Als bewoner kan je nog amper je auto nog kwijt, dat terwijl er absoluut geen sprake was van parkeerdruk. Ik zie het somber in en verwacht zelfs dat we onze auto in de toekomst ergens bij het Amsterdam Rijnkanaal moeten parkeren op een gratis parkeerterrein.
Sonja Seegers

Deelt u de zorgen van Sonja? Of is er een ander onderwerp dat u wilt aankaarten? Stuur uw reactie of ingezonden brief naar redactie@weespernieuws.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant