Afbeelding
Foto: Brian Elings

WeesperNieuws bestaat vandaag 30 jaar

Algemeen

WEESP Vandaag bestaat het WeesperNieuws 30 jaar. Om dit te vieren, valt er deze week een speciale jubileumkrant in de brievenbus van Weespers.

Daarnaast is de krant ook online te lezen. In de uitgave wordt de lezer meegenomen achter de schermen van Enter Media. Wat ooit begon als een papieren maandblad, is gegroeid tot een netwerk van lokale nieuwsmedia die elke dag online te lezen zijn.

Dagelijks werkt er een heel team met hart en ziel aan het WeesperNieuws, WeesperNieuws.nl en WeesperNieuws Extra. Al deze medewerkers vertellen in de jubileumeditie meer over hun werk en hoe zij zorgen dat het WeesperNieuws onverminderd middenin de Weesper samenleving staat. Ook wanneer Weesp volgend jaar samen gaat met Amsterdam.

In die 30 jaar is er veel veranderd, ook in het medialandschap. De tijd dat het mogelijk was om lokaal nieuws te maken met adverteerders als enige inkomstenbron is helaas voorbij. Gelukkig zijn er ook initiatieven om de lokale journalistiek te behouden. Bij het WeesperNieuws is dat Extra: achtergronden, interviews en andere lokale verhalen die je nergens anders leest, exclusief voor leden. Extra zorgt ervoor de ook de komende 30 jaar het WeesperNieuws nog elke alle Weespers op de hoogte kunnen houden van wat er speelt in de stad.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant