Afbeelding

Amsterdam zet streep door protestwandeling, maar demonstreren mag wel

Algemeen

WEESP/DRIEMOND De protestwandelingen die zaterdag in en rond Driemond zouden plaatsvinden, mogen van de gemeente Amsterdam niet doorgaan. Dat is zojuist bevestigd door Windalarm Zuidoost, de initiatiefnemer van de actie. Er wordt nu ingezet op een ‘stilstaande demonstratie’. 

Windalarm is behoorlijk verbolgen, zeker omdat er juist deze week versoepelingen zijn ingegaan en het verbod erg laat komt. De actiegroep gaat zich nu richten op een manifestatie. De datum (zaterdag 1 mei) blijft hetzelfde, maar de locatie wordt Jaargetijden Driemond met als aanvangstijd 12.30 uur (aanloop vanaf 12.00 uur). Op het plein kunnen mensen zich verzamelen met actieborden en er zijn sprekers om de manifestatie kracht bij zetten. Bij de startpunten van de oorspronkelijke wandelingen worden mensen door Windalarm opgevangen met informatie over het gewijzigde programma. Wie toch gaat wandelen, doet dat op eigen verantwoordelijkheid. 

Amsterdam beslist in mei waar de windturbines komen. Sommige beoogde locaties zijn op 350 tot 600 meter van een woonwijk, terwijl de Europese norm minimaal 1500 meter is. De bezorgde bewoners vrezen gezondheidsschade aan mens, dier en natuur. De protestactie is nadrukkelijk ook voor inwoners van Weesp, Diemen en de Bijlmermeer, aangezien de locaties die Amsterdam op het oog heeft de hele omgeving raakt. 

Op zaterdag 8 mei is er in het Westerpark in Amsterdam een landelijke protestactie tegen windturbines op het land. Windalarm vindt dat windmolens op zee horen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant