Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Meer plaats voor fiets en snorscooter aan achterzijde station

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp gaat de parkeergelegenheid voor fietsen en snorscooters aan de achterzijde van het station uitbreiden. De werkzaamheden starten op dinsdag 25 mei en duren circa 4 weken, zo laat de projectleider weten

Aan de noordkant van het NS station in Weesp is de parkeergelegenheid voor snorscooters en fietsen beperkt. Met het oog op de verwachte stijging van treinreizigers, die van deze parkeergelegenheid gebruikmaken, is een uitbreiding van de aanwezige parkeerruimte voor langzaam verkeer zeer gewenst. De gemeente gaat het terrein daarom geschikt maken voor plaatsing van (meer) fietsenrekken. 

Aparte parkeerstrook voor scooters
Kooper: “We gaan de bestrating op het terrein vernieuwen en uitbreiden. Daarnaast gaan we een aparte parkeerstrook voor (snor)scooters en bromfietsen aanleggen, links van de in- en uitgang van het NS station. Hierdoor kunnen er op de vrijgekomen ruimte (meer) fietsen worden gestald. De bestaande fietsenrekken onder de overkapping blijven staan. De parkeerstrook voor (snor)scooters en bromfietsen wordt op de locatie met borden aangegeven. Voor de werkzaamheden hoeven geen bomen te worden verwijderd”.

Hij waarschuwt dat fietsen die op het werkterrein staan, tijdig verplaatst dienen te worden: “Op het werkterrein, rechts van de in- en uitgang van het station zijn fietsen aanwezig. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren vragen wij u uw fiets vóór start uitvoering te verplaatsen. De aannemers zal eventueel aanwezige fietsen anders moeten verwijderen”. 

Gedurende de werkzaamheden blijft het NS station toegankelijk.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant