Afbeelding
Foto: Simone Weijers
Ingezonden

Omwonenden zijn fietswrakken bij stadhuis zat

Algemeen

WEESP Lezer Simone Weijers en haar buren uit de Middenstraat zijn de fietswrakken en andere rommel rondom het stadhuis zat. Zij heeft dit namens de buurt meermaals aangekaart, maar heeft het idee dat klachten en zorgen van bewoners onvoldoende serieus worden genomen worden. Weijers schreef de volgende ingezonden brief: 

“Al eerder heb ik meldingen gedaan via de Fixi app en via www.meldingen.weesp.nl. Helaas gebeurde tot op heden niets met de meldingen. Nog steeds, sedert 12 maanden, staan nog immer 6 fietswrakken en een bouwbord voor de Weespersluis in de Middenstraat aan de zijkant van het stadhuis te Weesp.

Deze ‘lijken’ staan nu tegen het stadhuis aan. Voorheen stonden ze op de stoep danig in de weg. Deze sta-in-de-weg’s zorgden ervoor dat wandelaars de weg op moesten en dat bewoners hun fietsen, die wel gebruikt worden, niet konden stallen.

Nu zijn we het als bewoners aardig zat. Kunnen de fietswrakken s.v.p. z.s.m. worden opgehaald? Tevens een herhaling van de vraag of met gezwinde spoed de groenvoorziening kan komen om het onkruid op de openbare weg, de stoelen en perken te bestrijden? Wij doen als bewoners van alles om 1 van de mooiste straatjes van Weesp zo te houden. Dat lukt niet als de gemeente (Amsterdam) niet meewerkt.

Als men dan toch bezig is, kan dan eindelijk iets worden gedaan aan de uitzonderlijke snelheden die door menigeen gemeend worden te moeten worden bereikt in dit pittoreske straatje? Onlangs werd een kind bijna over de tenen gescheurd waarna een ouder de snelheidsduivel achterhaalde. Een goed gesprek volgde. Zou het zo kunnen zijn dat ook de gemeente een verantwoordelijkheid heeft in het leefbaar houden van de stad? Veiligheid voor alles toch? Naast de zo aardig ingezette 1,5 meter promotie.

Het is jammer te moeten concluderen dat sinds enige tijd meldingen en zorg van bewoners niet meer serieus genomen worden. Hopelijk keert het tij snel.”

Reactie melding

In een reactie liet de gemeente weten dat het door de landelijke en lokale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan erg druk is voor de handhavers: “Wij zetten hen vooral in o de verspreiding van het virus tegen te gaan. Binnen de handhaving is er momenteel niet de mogelijkheid om actie op fietswrakken en weesfietsen te ondernemen. Wij hopen dat dit spoedig overgedragen word aan het fietsenteam van Amsterdam.”

Over die reactie is Simone Weijers niet erg te spreken. “De terrassen mogen open maar fietsen en bouwborden opruimen mag niet. Hoezo ambtelijke nalatigheid? Ik heb uit stil protest de fietsen tegen het stadhuis aangezet. Nu kan men in ieder geval weer over de stoep lopen.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant