Afbeelding

Bouwplan Kostverlorenlocatie gaat richting de finish

Algemeen

WEESP De gemeente wil de zogeheten anterieure overeenkomst met woningcorporatie Ymere voor de bouw van appartementen op de Kostverlorenlocatie afronden. Dat wordt gemeld in een brief aan de gemeenteraad. Het komt erop neer dat het huidig bouwplan naar de finish gaat en dat de bestemmingsplanprocedure in gang kan worden gezet. Er komen 96 appartementen, waarvan 66 sociale huurwoningen. 

Jarenlang hebben omwonenden van de afgebroken Kostverlorenflat geprobeerd de hoogbouw die Ymere hier wil tegen te houden of minimaal zo laag mogelijk te houden. De omwonenden voelen zich misleid door de gemeente. De plannen zijn uiteindelijk aangepast - er is één verdieping van de appartementengebouwen afgehaald -  maar de buurtbewoners vinden dat niet genoeg. 

Voor de gemeente is dat echter geen aanleiding om het plan verder op te houden. Op 15 april heeft de gemeenteraad ingestemd met het oprekken van de zogenoemde kaders om het plan mogelijk te maken (in feite is daarmee het licht op groen gezet) en nu wil het college van B en W zo snel mogelijk aan de gang met het plan. De verwachting is dat het plan voor het eind van het jaar kan worden afgerond, afhankelijk van het aantal bezwaren (zienswijzen) die binnenkomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant