Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Nieuw: leges voor ambulante handel en kinderopvang

Algemeen

WEESP Weesp heeft deze week de zeer uitbereide lijst met alle legeskosten bekendgemaakt. Over de hele linie zijn de tarieven met 1,5 procent verhoogd. Een aantal leges is gelijkgetrokken met Amsterdam, waarmee Weesp op 24 maart fuseert. Nieuw voor Weesp zijn de leges voor ambulante handel en kinderopvang. De leges voor het gemeentelijk archief zijn afgeschaft. 

Leges zijn de kosten die je maakt voor het aanvragen van bijvoorbeeld een vergunning, paspoort of (reis)document bij de gemeente. In december 2021 heeft de gemeenteraad van Weesp de nieuwe legesverordening en –tabel van 2022 vastgesteld.
In de legestabel staan de nieuwe legestarieven voor 2022 vermeld. Om de kosten van de inflatie te dekken zijn alle legestarieven met 1,5 procent verhoogd. Voor sommige producten bepaalt het Rijk de legestarieven. Denk hierbij aan de leges voor paspoorten en rijbewijzen. De gemeente neemt de tarieven van het Rijk over.

Vooruitlopend op de fusie met de gemeente Amsterdam, gebruikt Weesp nu dezelfde tabel als Amsterdam. Ook is een aantal leges gelijkgetrokken met die van Amsterdam. Nieuw voor Weesp zijn de leges voor ambulante handel en het starten van kinderopvang. De leges voor het gemeentelijk archief zijn afgeschaft.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant