Project Papeveld van bovenaf gezien
Project Papeveld van bovenaf gezien

Start bouw Papeveld uitgesteld

Algemeen

WEESP - De start van de bouw van het nieuwbouwproject Papeveld is uitgesteld tot de lente van volgend jaar. Er zijn nog te weinig huizen verkocht.

Aanvankelijk zou er dit jaar nog een start worden gemaakt met de bouw van de eerste fase van het project naast de sportvelden aan de Papelaan. Net zoals de nieuwbouwwijk Leeuwenveld II is Papeveld onderverdeeld in fases, de wijk wordt stukje voor stukje gebouwd. Voor de bouw van de eerste fase (circa 50 huizen) moet 70 procent zijn verkocht. Dat is nog niet zover.

Papeveld is de nieuwe naam voor het oude project Hof van Weesp. Het is een al jarenlang zich voortslepend plan om op het braakliggende terrein naast het sportcomplex van FC Weesp huizen neer te zetten. Met de naamsverandering werd het nieuwbouwplan vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Er moeten uiteindelijk 154 huizen worden gebouwd op het terrein: een mix van starterswoningen, eengezinswoningen en vrijstaande huizen.

Vooral voor de starterswoningen was animo en ook het vrijstaande huis is al verkocht, maar de gezinswoningen willen nog niet erg.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief