Ali & Ava: twee tegenpolen vinden elkaar in muziek
Ali & Ava: twee tegenpolen vinden elkaar in muziek Clio Barnard films

Films in de city

Algemeen

WEESP Twee Britse topfilms in de City of Wesopa: vanavond de optimistisch-romantische film Ali&Ava met een hoog muziekgehalte, en op zaterdagmiddag de tweede Downton Abbey-film: A new Era.

ALI&Ava

In Ali & Ava vinden twee tegenpolen in elkaar wat ze tot dan toe gemist hebben. Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali. 

Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. Muziek van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.


Downton Abbey: A New Era

De gehele originele cast van Downton Abbey keert opnieuw terug voor de tweede film die speelt in het prachtige Yorkshire in de jaren ‘20.  Violet komt op mysterieuze wijze in het bezit van een villa in Zuid-Frankrijk. 

Kaarten en informatie via de website van het theater: www.wesopa.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant