Afbeelding

Nieuwjaarsduik 2023

Algemeen

WEESP - Je kunt op nieuwjaarsdag een beetje uitbuiken met het Nieuwjaarsconcert uit Wenen of het schansspringen uit Garmisch-Partenkirchen op de buis. Maar je kunt ook meedoen aan een van de 172 nieuwsjaarsduiken van Nederland. Met dertig duiklocaties in Noord-Holland waarvan 2 in Amsterdam is er voor iedere liefhebber wel een wak te vinden. 

Op 1 januari 2023 vinden weer de traditionele Nieuwjaarsduiken plaats, die al langere tijd gesponsord worden door een zekere rookworstenfabrikant. Tienduizenden dapperen luiden dan met een frisse plons het nieuwe jaar in. Voor Weespers is de dichtsbijzijnde duiklocatie strand IJburg. Daar staan straks naar verwachting 150 personen te trappelen om op nieuwjaarsdag het water in te gaan.

De weersverwachting voor nieuwjaarsdag ziet er prima uit, meldt de website https://www.nieuwjaarsduik.info/ . Het wordt naar verwachting circa 13°C , met een gevoelstemperatuur van 7°C en een watertemperatuur van 5 °C en er zal wat regen vallen.

Op strand IJburg staan de vrijwilligers van de Amsterdamse Reddingsbrigade en enkele horeca-ondernemers klaar om deelnemers te voorzien van koffie, thee,  warme chocomel, een kom snert en een warme muts.

Aanmelden is verplicht en kan voor IJburg via www.amsterdamsereddingsbrigade.nl. De eerste duik is om 14:00uur. Er zal in meerdere starts gedoken worden. Deelname is gratis. Het WeesperNieuws ziet je heldhaftige foto’s graag tegemoet.

Voor meer informatie: https://www.nieuwjaarsduik.info/
Datum: zondag 1 januari 2023
Locatie: strand IJburg, Pampuslaan 507, 1087 HP Amsterdam
Tijd 1e duik: 14:00uur. Je bent welkom vanaf 13:30uur.
Heb je vragen over de Nieuwjaarsduik? Bel of mail de Amsterdamse Reddingsbrigade, Walter Weg, 06-55192334

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant