Kinderboekenschrijfster Judith Williams las voor op de Van der Muelen-Vastwijkschool.
Kinderboekenschrijfster Judith Williams las voor op de Van der Muelen-Vastwijkschool. Foto: Aangeleverd

Voorlezen op school

Algemeen

WEESP De nationale voorleesdagen van start gegaan en traditiegetrouw wordt dit met het voorleesontbijt op de basisscholen feestelijk ingeluid. Weesper boekwinkel PeZZi PaZZi bracht samen met kinderboekenschrijver Judith Williams een voorlees-bezoek aan de Van de Muelen-Vastwijkschool . 

“Niets mooier dan de ochtend te starten met kinderen die aan je lippen hangen, vragen stellen en hun eigen verhaal willen vertellen!”, zegt boekwinkel-eigenaresse Angelique Salvaggio. “Leesmotivatie, leesbevordering maar vooral boven alles het leesplezier wordt door de nationale voorleesdagen gestimuleerd en alle scholen in Weesp doen daar graag aan mee en zitten zich daar voor in.”

Judith Williams nam plaats in de aula om de groepen 5 en 6 voort lezen uit haar boek ‘Hanna Panna en de magische voetbalschoenen’. Salvaggio las de kleuters voor uit ‘De bijzondere beer’ van Tjibbe Veldkamp, één van de boeken die verkozen zijn op de Prentenboek top-10 van dit jaar. Een speciale bibliotheek-jury van het CPNB (De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) stelde de lijst samen voor de Nationale Voorleesdagen.

 Ook schrijfster Mel Wallis de Vries en GGZ- verpleegkundige Mariëlle waren door de school gevraagd om de basisscholieren een mooi verhaal voor te lezen. 

Meer informatie over de nationale voorleesdagen, zie https://www.hebban.nl/nationalevoorleesdagen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant