Leerlingen bouwen school in Minecraft
Leerlingen bouwen school in Minecraft

Veel belangstelling voor School van de Toekomst

Algemeen

WEESP - Drukte op de Jozefschool maandagmiddag. De school presenteerde samen met Microsoft het project School van de Toekomst aan de landelijke pers. 

Wat begonnen is als leuk schoolproject is uitgegroeid tot een landelijke pilot die omarmd en ondersteund wordt door softwaregigant Microsoft en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.De leerboeken maken (tijdelijk?) plaats voor tablets en laptops. 

Betrokken vader
Betrokken vader en IT-specialist Richard Meijer ontwikkelde samen met de school een project dat de kinderen, hun ouders en de leerkrachten meer uit de huidige beschikbare technologieën laat halen.

Nog-niet-bestaande banen
Door kinderen spelenderwijs met alle ontwikkelingen vertrouwd te maken, zijn ze volgens Meijer straks beter voorbereid op 'banen die nog niet bestaan'. Het ministerie van Onderwijs, Microsoft en Meijers bedrijf IT Randsteden vinden dat andere basisscholen dit project ook zouden moeten oppakken. Marcel Timmer van Microsoft liet weten hierin graag een steentje bij te dragen door hard- en software beschikbaar te stellen.Marcel Timmer van Microsoft loopt een rondje door de klassen. 

Apps, spellen en kunst
De kinderen ontwikkelen apps, bouwen en spelen computerspellen, maken kunst met behulp van een 3D-printer en skypen met andere scholen. Volgens de school genieten de leerlingen zo van het project dat ze aan het eind van de schooldag niet naar huis willen. In plaats van gym wordt de Xbox-game Just Dance gespeeld. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen gisteren
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief