Afbeelding

Partijen: 'conflict over fase 2 winkelcentrum'

Algemeen

WEESP - Er is sprake van een conflict over de huur van fase twee van het winkelcentrum aan de Achtergracht. Daardoor kan de bouw van de volgende fase voorlopig niet beginnen. 

Ontwikkelaar de Grutterij en huurder Ahold zijn het niet eens over de nieuwe fase van het winkelcentrum. 

Jack van Rens van de Grutterij zegt: "Ik kan desgevraagd bevestigen dat er sprake is van een conflict over de verhuur van fase 2 van het winkelcentrum. Met als gevolg dat Albert Heijn op dit moment niet verhuist." Er wordt nog wel gesproken. 

Daarmee lijkt een patstelling te zijn bereikt. Ingewijden vertellen aan het WeesperNieuws dat het probleem zit in het plan om in het andere, nog niet gebouwde deel, van het winkelcentrum (fase 2) een andere supermarkt te vestigen. Een concurrent van de Albert Heijn. Daar zit de Zaanse grootgrutter niet op te wachten en door te blijven zitten waar ze zit kan de bouw van dat deel niet doorgaan. De Albert Heijn moet verhuizen naar de overkant en fase 2 moet op de huidige plek van de winkel komen.

Voorlopig blijft het nog even gissen hoe het nu verder gaat met het winkelcentrum. Dat er uitstel is, dat is duidelijk. Maar wat de gevolgen op de lange termijn zijn, dat is nog niet te zeggen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief