De vlag hangt uit op Koningsdag.
De vlag hangt uit op Koningsdag.

Historische Kring: 'Vlaggen is onderdeel erfgoed'

Algemeen

WEESP - De Historische Kring Weesp heeft geen goed woord over voor het besluit om niet meer te vlaggen vanaf het stadhuis. Dat staat in een brandbrief aan het college en de gemeenteraad.

"We hebben met verbazing kennisgenomen van het feit dat er niet meer gevlagd wordt vanaf ons mooie stadhuis. De vlag aan het stadhuis maakt deel uit van het stadsgezicht en kan gezien worden als een stuk cultureel erfgoed", aldus voorzitter Cees Pfeiffer.

Traditie
"Al vrij snel na de oplevering van ons stadhuis in 1776 – een van de 100 topmonumenten van Nederland – is er op de zolder een voorziening gemaakt om een vlag te kunnen uithangen. Met andere woorden: al meer dan 200 jaar (!) hangt onze nationale driekleur op verjaardagen van het koningshuis, feestdagen en herdenkingen op het stadhuis. Aan die traditie een einde maken is een heilloze zaak."

De Historische Kring roept het college dan ook op om geld vrij te maken zodat de installatie kan worden aangepast en er gewoon gevlagd kan worden.

CDA
En ook de politiek roert zich. In navolging van de DSB, gisteren, stelt het CDA vandaag ook een serie vragen over het besluit. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant