Drie dagen de binnenstad afsluiten kan eigenlijk niet meer, stelt de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest.
Drie dagen de binnenstad afsluiten kan eigenlijk niet meer, stelt de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest. Foto: Christian Pfeiffer

'Laatste Sluis-en-bruggenfeest in deze formule'

Cultureel

WEESP Wordt het komende Sluis-en-bruggenfeest de laatste in de huidige formule? Die kans is groot, zegt het organisatiecomité. Om allerlei redenen is het na veertig edities aan vernieuwing toe.

De organisatie van het feest, de Stichting Volksfeesten, wil in september in gesprek met gemeente, horeca, winkeliers en binnenstadbewoners om uit te vinden wat een goede, nieuwe formule kan zijn.

Drie dagen binnenstad afsluiten
Volgens Mary Haselager van de Stichting Volksfeesten is het de combinatie van drie factoren die de schoen doet wringen: de regels, de locatie en de duur.

"Met de regels die vandaag de dag gelden voor met name verkeer en veiligheid is het eigenlijk niet meer te doen om een binnenstad voor drie dagen af te sluiten. Het is nog altijd een mooi feest, veel Weespers hebben er zin in, dus het moet absoluut behouden blijven. Maar die regels zijn terecht, dus de formule zal anders moeten."

Lees de achtergronden bij dit bericht in de digitale editie van het WeesperNieuws:
'Misschien moeten we toe naar een soort festivalterrein'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant