Afbeelding
Foto: JA Joppes Academie

Hondendagopvang Joppes stopt

B2B

WEESP De dagopvang voor honden van JA Joppes Academie sluit in april 2023 definitief de deuren. Het huurcontract voor het pand van de hondenopvang aan de Flevolaan loopt af en de hondenschool kan geen vervangende locatie vinden. De uitlaatdienst en hondentrainingen van Joppes blijven wel bestaan.

“Wij hebben ons uiterste best gedaan om een nieuwe locatie te vinden. Echter weinig tot geen geschikt aanbod en de enorme huurprijzen en kosten maken dat wij de deuren definitief op 23 april 2023 voor de hondendagopvang gaan sluiten.” Dit laten Esmeralda Terweij en Marleen Palmer van hondenschool JA Joppes Academie in een mail aan hun klanten weten.

‘Mijn hond vindt het geweldig bij Joppes’

Een aantal hondeneigenaren in Weesp brengt geregeld zijn of haar hond een halve of hele dag naar de dagopvang van Joppes. De viervoeters kunnen hier onbeperkt met soortgenoten spelen in de binnenspeeltuin of op de buitenspeelplaats en het hondenbaasje heeft even de handen vrij. Dat de hondenopvang per april volgend jaar stopt, zal dat ook voor sommige hondenbezitters een grote teleurstelling zijn. “Mijn hond vindt het geweldig bij Joppes. Als hij daar een ochtend is geweest, heb ik de rest van de dag geen kind aan hem, zo moe is hij van het spelen,” laat de baas van een bruine labrador weten. “Heel erg jammer dat de hondenopvang gaat stoppen. Hopelijk komt er toch nog een nieuwe locatie, of een andere oplossing.”

Uitlaatservice

Esmeralda legt aan WeesperNieuws uit dat de dagopvang echt definitief gaat stoppen. “De locatie die we nu hebben is eigenlijk al te klein. Het liefst hebben we een locatie met meerdere ruimtes, zodat je honden in bepaalde samenstellingen bij elkaar kunt zetten. Zo’n locatie is niet te vinden in Weesp, bovendien zal dat veel geld kosten. En daar zou je dan ook weer extra mensen bij moeten aannemen, om bij de verschillende hondengroepen te zijn. Dat kost ook weer geld. Zo zou de dagopvang voor honden een heel stuk duurder worden, dat willen we niet. Daarom hebben we besloten dat met het aflopen van het huurcontract de hondenopvang op 23 april 2023 ook echt stopt.”

In de mail van Esmeralda en Marleen staat de lezen dat Joppes de andere diensten wel voortzet: “Esmeralda gaat door met een uitlaatdienst en de verkoop van vers vlees en hondensnacks. Zij heeft vanaf mei 2023 een veld in Weesp en zal daar met de honden gaan lopen. Ook Esther zal haar wandelingen blijven maken. Marleen gaat door met hondentrainingen en hond/kind coaching.”

“Dat hondenveld is aan de ’s Gravelandseweg,” verduidelijkt Esmeralda. “Ik haal drie keer per dag een stuk of tien honden op en ga dan een uur spelen op dat veld.” Die hondenuitlaatservice is alleen voor honden in Weesp, voegt ze eraan toe. “Voor honden die buiten Weesp wonen hebben we helaas geen oplossing na 23 april 2023.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief