De salon.
De salon. Foto's: Van Eijk Brows & Beauty

Van Eijk Brows & Beauty opent salon in Weesp

Bedrijven

Een nieuwe beautysalon opent deze week de deuren op de Slijkstraat 28 in Weesp. Bij Van Eijk Brows & Beauty kun je terecht voor gespecialiseerde wenkbrauwbehandelingen, laseren, permanente make-up en andere schoonheidsbehandelingen. Ook duikt de salon in het gat dat Bruinings Studio Weesp achterlaat: er zijn twee Ergoline zonnebanken aanwezig voor wie het hele jaar een gezond kleurtje wil.

“Ik vind het ontzettend leuk om hiermee bezig te zijn, ook al verwacht je dat misschien niet van een man,” lacht Donny Hendriks. Hij is achter de schermen betrokken bij Van Eijk Brows & Beauty. “Mijn vrouw Else van Eijk is het gezicht en de drijvende kracht van de salon. Zij heeft altijd in de beautybranche gewerkt. Eerst in Naarden-Vesting, later in Almere. We hadden daar een praktijk aan huis. Het werd op een gegeven moment zo druk dat we continu mensen over de vloer hadden. Dat werd een beetje te veel, dus toen zijn we op zoek gegaan naar een plek waar ze haar salon voort kon zetten en uitbreiden.”

Tekst gaat verder na de afbeelding.


Else van Eijk is het gezicht en de drijvende kracht van Van Eijk Brows & Beauty. 

Naar Weesp

Donny komt oorspronkelijk uit Weesp. “Vanwege de huizenprijzen zijn we ooit verhuisd naar Almere, maar ik voel me nog steeds erg verbonden met Weesp. Daarom wist ik meteen dat we voor Van Eijk Brows & Beauty een pand in Weesp moesten zoeken, want Weesp is een geweldige plek. Bovendien hadden we in onze salon in Almere ook al veel klanten uit Weesp.”

Als Donny en Else het pand aan de Slijkstraat 28 (voorheen tweedehandskledingwinkel Meet) zien, zijn ze direct verkocht. “Omdat er veel moest gebeuren en er een vergunning moest komen voor een nieuwe vloer, was het even onzeker of we dit pand wel konden huren. Maar het is gelukt. We hebben veel verbouwd en het is echt mooi geworden, al zeg ik het zelf,” aldus de goedlachse Donny.

Beautybehandelingen en cursussen

Bij Van Eijk Brows & Beauty kun je terecht voor allerlei verschillende schoonheidsbehandelingen. “Else is gespecialiseerd in wenkbrauwbehandelingen zoals waxen, shapen en verven. Maar ze doet ook permanente make-up. Bovendien kan ze met behulp van een speciale laser verouderde permanente make-up en ongewenste tatoeages verwijderen. Dat is een speciaal apparaat, wat niet veel salons hebben. Dus daarin zijn we onderscheidend.”

Nog een bijzonder aspect van Van Eijk Brows & Beauty zijn de beautycursussen die Else geeft. “Mensen die zelf aan slag willen met het professioneel stijlen van wenkbrauwen, om het bijvoorbeeld in hun eigen salon toe te passen, kunnen speciale masterclasses bij Else volgen. Per masterclass is er ruimte voor maximaal drie personen. Op 26 mei start de eerste cursus.”

Huur een stoel

Naast Else zelf, zullen er ook andere beautyprofessionals aan de slag gaan bij Van Eijk Brows & Beauty. “We bieden mede-ondernemers een unieke kans om een werkruimte of stoel te huren in onze salon. Er komt in elk geval een nagelstyliste en iemand die gespecialiseerd is in wimperextensions. In totaal hebben we vijf werkplekken beschikbaar, dus zelfstandige professionals in de beautysector die interesse hebben mogen gerust contact met ons opnemen.

Van Eijk Brows & Beauty is vanaf 3 april 2024 geopend. Donny: “In april hebben we een speciale openingsactie. Je kunt zonnen tegen een gereduceerd tarief met een gratis cupje product om te smeren erbij. En permanente make-up kost deze maand geen € 375 maar slechts € 275.” Kijk op www.vaneijk-brows-beauty.nl voor meer informatie of om online een afspraak te maken.


Van Eijk Brows & Beauty


Van Eijk Brows & Beauty

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant