Afbeelding
Foto: Nora Schenk

Kerst in de Slijkstraat

Buurt & wijk

WEESP Het ‘pleintje’ op de hoek van de Slijkstraat en de Middenstraat staat sinds deze week in het teken van kerst. Een metershoge kerstboom met lichtjes prijkt tussen de winkels en restaurants. De boom is een buurtinitiatief van de winkeliers en horecaondernemers die op de boom uitkijken.

Vorig jaar stond er ook al een grote kerstboom op de hoek van de Slijkstraat en de Middenstraat. Lieke Wagenaar van Linnenshop Wagenaar vertelt dat die boom vorig jaar een initiatief was van restaurant Harmsen. “Zij wilden een boom neerzetten en vroegen of wij dat ook goed vonden. Toen besloten we met de aangrenzende winkeliers en horecaondernemers de handen ineen te slaan.” 

Lieke legt uit dat de boom die ze in 2021 hadden geregeld, deels gefinancierd was door De Weesperkei. Dat is een geldbedrag bedoeld voor een activiteit of aanschaf ten behoeve van de bewoners van Weesp. De Weesperkei dekte niet alle kosten van de boom, de rest van het bedrag is bijeen gelegd door de ondernemers. 

Oh dennenboom, oh dennenboom

“Dit jaar wilden we weer een boom hier neerzetten. Omdat we nu gemeente Amsterdam zijn, verliep het aanvragen van een de Weesperkei iets anders. We krijgen nu op 17 januari 2023 uitsluitsel of we de subsidie voor de kerstboom toegekend krijgen.” Lieke lacht. “Dan is de boom dus alweer weg. We hebben met de ondernemers besloten om hoe dan ook de boom neer te zetten.”

De winkeliers en horecaondernemers aan wie we de wonderschone dennenboom op de hoek van de Slijkstraat en de Middenstraat te danken hebben zijn: Boutique Bijt, Patisserie en Chocolaterie Boom, restaurant Harmsen, Hel’s Kitchen, Intersnacks, restaurant Selene, Studio Yaiya, Stylelien en Linnenshop en Woninginrichting Wagenaar.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant