Omwonenden vragen zich af wanneer hier de eerste ongelukken gaan plaatsvinden.
Omwonenden vragen zich af wanneer hier de eerste ongelukken gaan plaatsvinden. Foto: WeesperNieuws

Verkeerssituatie Roskambrug moet veiliger

Buurt & wijk

WEESP De gemeente heeft de nodige aanpassingen gedaan bij de Roskambrug, maar die hebben een averechtse uitwerking: het is er alleen maar gevaarlijker op geworden. Inmiddels is de situatie bekeken en wordt gekeken naar oplossingen. Maar of die snel worden gerealiseerd is de vraag: portefeuillehouder Jan van der Does hoopt dat nog dit jaar actie wordt genomen.

Onder andere een doseerlicht en nog een paar andere nieuwe verkeerslichten zouden de situatie hier veiliger hebben moeten maken, maar met name voor fietsers en voetgangers is dat niet het geval. Omwonenden vragen zich niet af of, maar wanneer hier het eerste ongeval gaat plaatsvinden, aldus bleek tijdens de commissievergadering van de bestuurscommissie stadsgebied Weesp vorige week. Inspreekster mevrouw Blommestein nam de kans te baat om de commissie uit te leggen dat het zo niet langer kan. Zij pleitte voor normale verkeerslichten, waarmee ze in feite leek te pleiten voor terugkeer de oude situatie.

Het is bekend

Dat het hier niet veilig is, is bekend liet Jan van der Does weten. Vandaag staat er een overleg op de agenda waarin wordt gepraat over oplossingen. Wanneer die vervolgens worden doorgevoerd is de vraag. “Ik hoop nog dit jaar op nieuwe verkeerslichten” maakte Van der Does impliciet duidelijk dat de gemeentelijke molens traag malen.
Uiteindelijk is de Roskambrug onderdeel van een plan om de verkeerssituatie in dit gebied en inclusief de kruising Casparuslaan/Amstellandlaan compleet op de schop te gooien, maar dat plan ligt al geruime tijd in een la.

De gemeente ‘schouwt’ de situatie vanuit het witte busje links op de foto.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant