De foto is niet zo scherp, maar dit is het busje van de klusjesmannen.
De foto is niet zo scherp, maar dit is het busje van de klusjesmannen. Foto: Joep van Poll

Malafide klusjesmannen terug

Buurt & Wijk

WEESP - “In 2013 al waarschuwde het WeesperNieuws voor malafide Ierse en Poolse klusjesmannen.”

Zo begint het bericht dat werd gestuurd door een inwoner van Leeuwenveld, die meldde dat dergelijke ‘klusjesmannen’ dinsdag 20 februari actief waren in Leeuwenveld.

“Ze bieden gevelreiniging aan zonder duidelijke offerte, tegen uitsluitend contant geld en verstrekken geen factuur. Ze zetten mensen behoorlijk onder druk en komen met een schijnaanbieding. Uiteindelijk betaal je veel te veel. Het gaat in dit geval om dezelfde groep Ierse mannen die hier voorgaande jaren waren. Kennelijk weten ze toch nog goed te verdienen aan hun malafide activiteiten”, aldus de verontruste bewoner. Hij meldt ook nog dat het busje waarmee ze nu rondrijden zelfs deels dezelfde tekst heeft als het busje in 2013: Jet Clean Services

Dus wees op je hoede wanneer er diensten worden aangeboden zonder offerte, factuur en wanneer u alleen contant kunt betalen. Laat je niet onder druk zetten om toch met hen in zee te gaan. Word je toch slachtoffer of vertrouw je de situatie sowieso niet, meld het bij de politie (0900-8844). Twijfel niet, maar bel. 

Het is voor de politie van groot belang dat u de klusjesmannen zo goed mogelijk kunt beschrijven. Let op hun kleding, uiterlijk, kenteken van eventueel voertuig, maak een foto of een filmpje indien mogelijk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant