Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Update Weesper testgarage: ‘Cijfers gaan de goede kant op’

Coronavirus

WEESP De geleidelijke daling van het aantal testen en besmettingen in de coronateststraat van Hans Burggraaff lijkt nog steeds door te zetten. “De cijfers gaan de goede kant op,” laat de dokter weten. “Alle beperkingen lijken niet zinloos te zijn.”

Sinds de strenge lockdown is ingegaan half december, gaat het geleidelijk beter met het aantal besmettingen in Weesp. Afgezien van een kleine piek twee weken na de kerstdagen, zijn er sinds eind december minder dan dertig mensen per week positief getest in de testgarage aan de Papelaan.

Het winterse weer van begin deze week had ook gevolgen voor de ‘kleinste teststraat van Nederland’. Een medewerkster die uit Hoorn moest komen kon op maandag de locatie niet bereiken, dus was de teststraat gesloten. Of er daardoor minder getest is, zal blijken in de cijfers die volgende week binnenkomen.

In totaal bezochten 203 mensen deze week de testgarage, waarvan er 141 uit Weesp kwamen. Van die 203 mensen bleken er 22 besmet te zijn met het coronavirus. Onder de Weespers werden er 11 positieve gevallen geconstateerd. 

Aantal positief geteste personen bij de testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant