Afbeelding

Verdubbeling van positieve testen in Weesp

Coronavirus

WEESP Bij de teststraat van dokter Hans Burggraaff stijgt het aantal geconstateerde coronabesmettingen snel. “Deze week was er een verdubbeling van het aantal positief geteste personen in Weesp,” zegt de dokter.

Deze week werden er 54 personen positief getest, vorige week waren er dat nog 27. Ook het totaal aantal mensen die besmet bleken met COVID-19 verdubbelde; dat ging van 40 naar 81 gevallen in een week tijd. 

Opvallend zijn volgens de dokter de leeftijdsgroepen 10-20 jaar en 50-60 jaar. Vorige week liet Hans Burggraaff al weten dat er bij kinderen onder de 10 jaar amper besmettingen werden geconstateerd. Deze week blijkt dat de besmettingen vooral in de leeftijdsgroep daarboven voorkomen.

In totaal kwamen er in de week van 22 maart 744 mensen naar de Weesper testgarage. Dat aantal is sinds het WeesperNieuws de cijfers bij ging houden nog nooit zo hoog geweest. Van die mensen kregen er 81 een positieve testuitslag, dat komt neer op ruim 10 procent.

Van alle geteste mensen kwamen er 530 uit Weesp. Van hen bleken er 54 ook daadwerkelijk besmet te zijn met het virus, dat is ook ruim 10 procent. Vorige week lag dat cijfer nog op ruim 6 procent.

Aantal positief geteste personen bij de testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Percentage van aantal positieve testen tegenover totaal aantal testen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant