Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Ook in Gooi en Vechtstreek forse toename nieuwe coronabesmettingen

Coronavirus

WEESP - Het kan niemand zijn ontgaan dat het aantal nieuwe coronabesmettingen in het land de afgelopen week fors toenam en in ‘t Gooi en de Vechtstreek is dat niet anders. “Ontzettend jammer, echt heel zuur”, aldus woordvoerder Irma Lameris van de GGD Gooi en Vechtstreek.

De regionale afdeling van de gezondheidsdienst kwam vorige week woensdag met het bericht dat er in zeven dagen tijd 225 inwoners een positieve corona testuitslag kregen. Een week eerder waren dat er nog 58. Nu staat de teller na zeven dagen echter op 1134. Met name de dagen voor het afgelopen weekend kwamen de aantallen boven de 200 uit. Sindsdien is er wel een dalende curve, maar zijn het er dagelijks nog steeds meer dan 150.

Zoals bekend zijn het vooral jongeren tussen de 16 en 30 jaar die besmet raken, maar ook dertigers, veertigers en vijftigers worden getroffen door het virus. Dat komt dan bijvoorbeeld doordat die besmette jongeren in contact komen met hun ouders, vertelt Lameris.

Opvallend is dat van alle 1134 nieuwe besmettingen er slechts 331 zijn getest in de teststraten van de GGD in Hilversum en Huizen. De andere besmettingen zijn dus naar voren gekomen bij bijvoorbeeld Testen voor Toegang en Testen voor je Reis. Het aantal bezoekers van de twee genoemde teststraten is deze week nagenoeg hetzelfde als vorige week: van 3132 toen naar 3195 nu. Wel krijgt een hoger percentage een positieve testuitslag: van 6,2 naar 10,5 procent. Wel heeft de GGD Gooi en Vechtstreek inmiddels meer dan honderdduizend vaccinaties afgerond.

Duidelijk is, beseft ook Lameris, dat de rustige en relaxte zomer waar iedereen op hoogte er anders uit dreigt te zien. Zij benadrukt nog maar eens dat de nieuwe variant zich razendsnel verspreidt en roept ieder op ervoor te zorgen dat de vakantie niet in het water valt:”Houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, vermijd contact met grote groepen en laat je testen bij klachten.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant