Afbeelding
Foto: Pixabay

Zeven positieve testen, de meesten van buiten Weesp

Coronavirus

WEESP Afgelopen week hebben zeven bezoekers van de coronateststraat van dokter Hans Burggraaff een positieve uitslag gekregen. Twee van waren Weespers.

“Weesp scoort laag, maar omliggende plaatsjes stuwen de aantallen iets op,” laat de dokter weten. Naast de twee Weespers met positieve testuitslagen kwamen twee personen uit Nigtevecht, één uit Nederhorst den Berg en twee uit een overige plaats. Vorige week werden er in totaal vijf mensen positief getest, allen afkomstig uit Weesp.

In totaal lieten 115 mensen zich in de week van 4 tot en met 10 oktober testen in Weesp: 81 Weespers, 25 mensen uit een gemeente in de regio en 9 personen van buiten de regio. De meeste positieve testen werden bij kinderen geconstateerd: vijf kinderen tussen de 11 en 18 jaar bleken besmet te zijn. De overige twee positieve testresultaten kwamen van personen tussen de 77 en 79 jaar. 

De cijfers van de Weesper teststraat laten niet alle positief geteste Weespers zien, want er worden ook mensen getest op andere locaties.

Aantal positief geteste personen bij de Weesper testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant