Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Enorme drukte Weesper teststraat

Coronavirus

WEESP Meer dan duizend Weespers zijn afgelopen week getest in de corona testgarage van Hans Burggraaff. Dat het druk was is dus wel een understatement.

Hans Burggraaff vertelt: “De vraag naar testen explodeerde. Het aantal geteste personen verdrievoudigde in een paar weken. Uitbreiding van personeel en materieel vond plaats, waardoor de vraag nu enigszins is te verwerken. Opvallend is dat veel mensen die bellen begrijpen dat het heel druk is en geduldig aan de telefoon zijn. De medewerkers van de teststraat waarderen dat erg.”

Er zijn 1021 Weespers getest in de testgarage, nooit eerder liepen de aantallen zo hoop op. Het aantal positieve testen stijgt ook mee naar 426. “Zoals te zien is aan de cijfers is het aantal positieve testen in Weesp in de afgelopen week rond de 40% net als de week ervoor! Dus de kans dat je positief test bij klachten is best groot. Ook omliggende plaatsen doen mee met grote aantallen positieve testen (Muiden, Nederhorst den Berg, Driemond en Nigtevecht).”

De cijfers van de Weesper teststraat laten niet alle positief geteste Weespers zien, want er worden ook mensen getest op andere locaties in de regio.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant