De 21e editie van Weespers aan de Wand.
De 21e editie van Weespers aan de Wand. Foto's: André Verheul
Foto's

Weespers aan de Wand tijdens Pinksterweekeinde

Cultureel

WEESP - In de Van Houtenkerk, de bibliotheek, de synagoge en bij De Adelaar is dit hele weekeinde kunst van Weesper kunstenaars te zien.

Het is de 21e editie van Weespers aan de Wand. Léon de Lange (D66), nieuwbakken wethouder van cultuur, opende de kunstmanifestatie vrijdag in de Van Houtenkerk. Hij bewonderde de manier waarop het evenement is geworteld in de Weesper samenleving, zo zei hij in zijn openingswoorden. 

Meer informatie onder de foto's








Open ateliers
Weespers aan de Wand is tot en met maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) open van 12.00 tot 18.00 uur (op maandag tot 17.00 uur). Naast de kunst op de genoemde locaties, zijn er open ateliers: Dirk van Someren (Ossenmarkt), Dieuwke Tamsma (Julianastraat) en Renée Blom, Yvonne Leemand en Ita Verwey (Verlengd Buitenveer). Dit weekeinde is er ook kunst te bewonderen in Fort Ossenmarkt en de aangrenzende Theetuin. 

Met de bus
Het wordt mooi weer, dus een kunstwandeling door Weesp ligt voor de hand. Maar meerijden met een klassieke bus kan ook: er zijn opstappunten voor het stadhuis, op de Slijkstraatbrug, bij De Adelaar en bij de ateliers op het Verlengd Buitenveer.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant