Samen musiceren.
Samen musiceren. Foto: Langley Park School for Girls

Langley Park School for Girls komt naar Weesp voor concert

Cultureel

Op tournee door Nederland

WEESP Leerlingen van de Langley Park School for Girls komen deze week naar Nederland voor een muziektournee. Op de agenda staat ook een concert in Weesp, in de Van Houtenkerk.

De Langley Park School for Girls is een middelbare meisjesschool in Beckenham, een groene buitenwijk van Zuidoost-Londen, Engeland. De school telt bijna 1500 leerlingen, die gedurende de eerste drie schooljaren eenmaal in de week muziekles krijgen. Daarna is het hun eigen keuze of ze daarmee door willen gaan.

Diverse ensembles

De school biedt een breed scala aan bands, orkesten, koren en kleinere ensembles. Die reizen deze week af naar ons land voor een reeks concerten. Een bijzondere ervaring voor deze leerlingen, maar zeker ook voor het publiek dat bovendien kan rekenen op een bijzonder gevarieerd programma. Van klassiek tot popmuziek en van een grote swingende jazzband tot ontroerende duetten, het komt allemaal voorbij. Volgens de organisatie kijken de leerlingen er naar uit om in Weesp op te treden en hopen ze in de Van Houtenkerk vele Weespers te ontmoeten.

Van een grote swingende jazzband tot ontroerende duetten

Dirigent: Gemma Sheppard
Begeleider: Richard Sizer
Ensembles: jazzband, pianoduet, fluitduet, saxofoonduet, strijkgroep, juniorband, fluitgroep, klarinetgroep en een vocale groep. De leeftijd van de musici varieert van 11 tot 16 jaar.

Het concert in de Van Houtenkerk vindt plaats op maandag 21 oktober, de laatste dag van de tournee door Nederland. Aanvang: 20.00 uur, entree gratis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant