Hoofdrolspelers Lucy Schut en Siem Veenhof.
Hoofdrolspelers Lucy Schut en Siem Veenhof. Foto: Titia Rieter

Weesper film grote winnaar van 48 Hour Cinekid

Cultureel

WEESP - De korte kinderfilm 'Sorry' is uitgeroepen tot de beste film van het 48 Hour Film Cinekid Project. De film is gemaakt in Weesp met hoofdrolspelers uit Weesp, onder de naam Team Ukelele.

De prijzen werden zondagavond na de première in het Machinegebouw bekendgemaakt door een vakjury. Ukele won niet alleen de prijs voor de beste film, maar ook: beste actrice (Lucy Schut, 11 jaar), beste acteur (Siem Veenhof, 13 jaar), beste regie (Titia Rieter) en beste gebruik van de aangegeven zin. 

Het 48 Hour Film Cinekid Project is een wedstrijd voor filmmakers ter ere  van het jaarlijkse Cinedkid Filmfestival. De deelnemers moesten in 48 uur een kortfilm maken, met elementen die pas bij de start bekend werden gemaakt. Daarna begon een race tegen de klok. Scenarioschrijver Titia Rieter verzamelde een crew van twintig man om zich heen en filmde 'Sorry' vorige week zaterdag op basisschool De Triangel. 

Wie 'Sorry' wil zien, kan de film zondag 27 oktober in de City of Wesopa komen bekijken. Om 17.00 uur vertellen Titia, Lucy en Siem meer over hun unieke ervaring en aansluitend om 17.30  uur wordt de film vertoond. 



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant