Afbeelding
Foto: Pixabay

Staking: niet elke school gaat woensdag dicht

Cultureel

WEESP Aan de onderwijsstaking doen alle scholen in Weesp mee woensdag. De meeste scholen blijven dicht, op het Vechtstede College en de Van der Muelen-Vastwijkschool na.

Op alle scholen is maandagochtend nog wel een keer gepeild of iedereen nog wel wilde staken nadat er vrijdag bekend was geworden dat er een akkoord was gesloten met de vakbonden. Maar de staking gaat gewoon door.

Sommige lessen gaan door
Op het Vechtstede College vallen veel lessen uit, omdat leerkrachten en medewerkers gebruik maken van hun stakingsrecht. De lessen die wel gegeven kunnen worden, gaan gewoon door.

Begrip
Over het algemeen hebben de ouders begrip voor de staking, merken de schoolleiders. "Ouders merken zelf ook hoe groot de problemen in het onderwijs zijn. Wij hebben vrijdag nog een groep 8 naar huis moeten sturen, omdat er echt geen andere oplossing was", vertelt een van de schooldirecteuren.

Ouders beslissen
De Van der Muelen-Vastwijkschool pakt het anders aan. De school blijft open en alle leerkrachten zijn gewoon aanwezig, maar dat betekent niet dat zij niet achter de actie staan. Met spandoeken zal op school ook aandacht aan de actie worden besteed. Ouders kunnen wel zelf beslissen om hun kind thuis te houden en zo te laten merken dat ze achter de leerkrachten staan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant