Afbeelding
Foto: Zone1380

Gratis proeflessen bij Zone 1380

Cultureel

WEESP Theaterschool Zone 1380 uit Weesp hield in augustus de jaarlijkse Theater Summerschool: een week lang theaterles in de zomervakantie en repeteren voor een toneelstuk als afsluiting. Voor wie dit gemist heeft, zijn er morgen gratis proeflessen. Aanmelden kan nog. 

Vorige week vrijdag was de einduitvoering van de Summerschool. Twee groepen van vijftien kinderen per groep speelden hun voorstelling voor ouders en vrienden, in de buitenlucht bij Kwekerij Vechtwijck aan de ’s Gravelandseweg. Kwekerij Vechtwijck stelde deze mooie locatie belangeloos ter beschikking aan de jonge talenten. 

Beestenbende
Het door Sara Kroos geschreven stuk ‘Beestenbende’ - voor de groep tot en met tien jaar - ging over rebelse boerderijdieren die een meesterplan maakten om te ontsnappen. “Docent en actrice Vreneli van Helbergen maakte er een prachtige uitvoering van en het was een geweldige middag om de theaterweek mee af te sluiten”, zo laat Kroos weten.

Regie-assistentie
Een mooi detail: de regie-assistentie was in handen van een van de allereerste leerlingen van de vooropleiding van Zone 1380, Marieke van Schaik, een ex-student die inmiddels zelf bijna afstudeert als dramadocent aan Hogeschool voor de Kunsten Artez.

In de herfstvakantie komt er weer een theaterweek. Morgen (zaterdag 22 augustus) zijn er gratis proeflessen voor kinderen en jongeren die kennis willen maken met de theaterschool. Aanmelden kan nog, kijk voor meer informatie op www.zone1380.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant