De tuin van Woltring wordt ook vaak opengesteld voor het luisteren naar carillonconcerten.
De tuin van Woltring wordt ook vaak opengesteld voor het luisteren naar carillonconcerten. Foto: WeesperNieuws

Zomerexpositie in tuin kunstenaar Ilona Woltring

Cultureel

WEESP - Deze zomer opent kunstenaar Ilona Woltring haar tuin weer voor een kunstexpositie. Van 25 juni tot en met 19 september kunnen werken van de Weesper kunstenaar bekeken worden.

In de tuin zijn verschillende beelden te vinden, daarnaast zijn in het bijbehorende huis op de C.J. van Houtenlaan 32 schilderijen en tekeningen te bekijken die Woltring in de loop der jaren heeft gemaakt. “De beelden zijn oorspronkelijk gemaakt om in de zomer op het water te drijven en een breed publiek te plezieren. Dus ook zeker geschikt voor kinderen,” vertelt de kunstenaar. “Ze zijn licht van gewicht omdat de vorm is opgebouwd uit polystyreen (piepschuim). De afwerking is een coating met glasvezel en kunsthars, waar meerdere lagen acrylverf op zijn aangebracht.”

In verband met de coronacrisis zal er geen feestelijke opening of afsluiting van de opening zijn. De tentoonstelling is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Wie liever op een rustiger moment komt kijken kan ook een afspraak met de kunstenaar maken via 0294 410444 of i.woltring@icloud.com.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant