Alexander Bauwens van Fatsnerran met zijn poppen.
Alexander Bauwens van Fatsnerran met zijn poppen. Foto: Fatsnerran PR

De geschiedenis van het poppenspel in de OBA

Cultureel

WEESP - Poppenspeler Alexander Bauwens komt in de OBA Weesp op 15 juni vertellen over de geschiedenis van het poppenspel en de verschillende technieken.
Hij vertelt onder meer over de fascinerende wereld van de Indonesische Wajang en het Japanse Bunraku, en hoe komen we eigenlijk aan Jan Klaassen? De lezing wordt geïllustreerd met poppen uit zijn eigen collectie en boeken van zijn boekenplank.

Bauwens is niet onbekend in Weesp en treed al sinds 1977 met zijn reizende poppentheater Fatsnerran op in Nederland en Vlaanderen. Naast Fatsnerran heeft hij veel initiatieven ontplooid en gesteund op het gebied van kunst en cultuur. Zo stond hij aan de wieg van de Kunstkring Weesp, de Stadhuisconcerten, Theater City of Wesopa en Stichting Musical Weesp. Bij het theater in Weesp is hij nog steeds vrijwilliger en organisator van het tweejaarlijkse poppentheaterfestival, waarbij hij eveneens actief is als regisseur.

Van 10.00 tot 12.00 uur in de OBA, Oudegracht 67. De toegang is gratis. Voor meer informatie kun je bellen naar 020-5230900 of mailen naar weesp@oba.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant