Eerste prijs voor jonge pianist Daan
Eerste prijs voor jonge pianist Daan

Daan van Stee wint Jubal Muziekprijs

Cultureel

WEESP - Trots nam Daan van Stee (13)  zaterdagavond de eerste wisseltrofee van de Jubal Muziekprijs Jan van Damme in ontvangst. Vijf finalisten streden om de eer tijdens een muzikale avond in een uitverkocht Theaterpand. Het was de eerste keer dat Jubal de Jan van Dammeprijs uitreikte.

De jury was onder de indruk van het pianospel van Daan van Stee en de bijzondere manier waarop de jonge Weesper zijn gevoel voor muziek tot uiting bracht. De andere finalisten waren Simane Kidane (zang), Wina Galesloot (dwarsfluit), Thomas Warnars (trompet) en Wieb Attema (saxofoon). Elke kandidaat mocht twee muziekstukken laten horen. In de pauze was onder meer een optreden van Elivera van Slooten. Zij was in 2009 de laatste dirigente van de fanfare Jubal in Weesp.

Jan van Damme
De Jubal Muziekprijs is vernoemd naar Jan van Damme. Hij was veertig jaar lid van Jubal, speelde bugel en leidde in zijn tijd veel jongeren op. De muziekprijs is bedoeld als stimulans om jongeren actief bezig te laten zijn met hun muziek. De prijs is een wisselbeker, een oorkonde en een geldprijs. Alle finalisten ontvingen een prijs, maar alleen Daan kreeg de beker.

Jury
De jury bestond uit organiste en pianiste Christine Kamp, Marco de Jong van de Gooische Muziekschool en Danielle Meijer van Zone 1380 en Theaterpand Weesp.


De finalisten samen met Elivera van Slooten en Elisa Keeb.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant