Klaas Wilting.
Klaas Wilting. Foto: Code Blauw

Oud politiewoordvoerder Klaas Wilting met Code Blauw in ‘t Helletje

Historie

WEESP - Voormalig woordvoerder van de Amsterdamse politie Klaas Wilting toert momenteel door het land met zijn theatershow Code Blauw en hierbij doet hij in april drie dagen café ‘t Helletje aan de Stationsweg in Weesp aan. 

Wilting ligt hier goed in de markt, want aanvankelijk was de planning maar één avond. De oud-politiewoordvoerder komt vertellen over zijn roerige jaren als agent van politie en wat hij als woordvoerder van het Amsterdamse politiekorps heeft meegemaakt. Wilting stond bij alle belangrijke zaken die destijds speelden vooraan: de opkomst van softdrugs, heroïne, XTC, cocaïne, de ontvoering van Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, verschillende liquidaties, Yab Yum, de brand in de seks- en goktent Casa Rosso, de Satanskerk, de Bijlmerramp en nog veel meer. Ook vertelt hij hoe in zijn ogen falend overheidsbeleid leidde tot de moord op Peter R. de Vries.

Het verhaal wordt gelardeerd met filmbeelden uit zijn tijd als politieman en politiewoordvoerder en veel nieuw in Amsterdam opgenomen beelden. Klaas belooft een leerzame, mooie, soms verdrietige en spannende avond. Aanvankelijk ging het om één avond, maar vooralsnog zijn dat er dus drie geworden. Er zijn nog belangstellenden geregistreerd voor wie geen plek is en wellicht komt er een vierde avond, maar zeker is dat niet.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant