Daphne Schilder staat te popelen om met haar zaak haar eigen weg te gaan.
Daphne Schilder staat te popelen om met haar zaak haar eigen weg te gaan. Foto: Marieke van Veen
Advertorial

De bakkerij en lunchroom van Daphne Schilder gaat verder als 'Ons Backhuys'

Ingezonden

WEESP - De bakkerij en lunchroom van Daphne Schilder in de Nieuwstraat heet vanaf Koningsdag 'Ons Backhuys'. De Weespse heeft na lang wikken en wegen besloten zich los te maken van Le Perron: "Het is een prachtige formule, maar we zijn uit elkaar gegroeid. Ik wil het voortaan op míjn manier doen."

"Als franchisers zich niet aan de prijsafspraken, het assortiment en de leveranciers hielden, vond ik dat altijd een slechte zaak", begint Daphne. "Maar naarmate de tijd verstreek, begon ik te merken dat ik eigenlijk ook liever mijn eigen keuzes maak. Ik wilde betere en meer gespecialiseerde producten. En nu Le Perron zich steeds meer op de horeca gaat focussen, wist ik: het is tijd om mijn eigen koers te varen."

Voor iedereen
Horeca levert een veel grotere brutowinstmarge op, maar voor de Weespse is deze branche bijzaak. "Natuurlijk wil ik geld verdienen - ik moet hier immers wel van leven - maar niet ten koste van waar ik voor sta. Mijn hart ligt bij het verkopen van verse, ambachtelijke en biologische broodproducten voor iedereen. Van vegetariërs, veganisten en mensen die geen lactose of suiker mogen tot mensen die het betaalbaar willen houden; zij kunnen straks allemaal bij ons terecht." De nadruk van Ons Backhuys ligt op de bakkerij, maar de tafeltjes voor ontbijt en lunch blijven staan. Ook onder de nieuwe naam serveren de Weespse en haar team belegde broodjes, suikervrij gebak (met alleen natuurlijke suikers) en biologische koffie en thee.

Wie zich afvraagt waar Doris Grooteman, de (levens)partner van Daphne is gebleven in dit verhaal: die is terug bij de politie. "We zijn acht jaar geleden samen met Le Perron-kramen op markten gaan staan. Een mooie tijd. Doris is echt een buitenmens. Toen we drie jaar geleden de bakkerij in Weesp openden, hebben we de ambulante handel er nog een hele tijd bij gedaan. Maar de winkel liep al snel zo goed dat we een keuze moesten maken. En-én ging niet meer. Eind vorig jaar zijn we daarom gestopt met de marktkraam. Ik merkte dat Doris niet meer zo lekker in zijn vel zat. Hij miste het buitenzijn en de afwisseling. Zou je niet terug willen naar de politie?, vroeg ik hem. Een week later had-ie al gesolliciteerd. Nu doen we allebei weer waar we gelukkig van worden, en zo blijft het thuis ook gezellig."

Testpakketje
Donderdagavond wordt de winkel onder handen genomen. Dan worden de Le Perron-uitingen vervangen door de nieuwe naam. Ons Backhuys gaat vrijdag open. Die dag worden er pakjes uitgedeeld met verschillende sneden brood "zodat iedereen zelf kan proeven hoe goed en lekker het is".

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant