Kamerkoor Victoria met dirigent Robert van der Vinne
Kamerkoor Victoria met dirigent Robert van der Vinne Foto: Aangeleverd

Gezang uit hemelse sferen door Kamerkoor Victoria

Kunst & cultuur

WEESP - Op de dag na Allerzielen, 3 november, voert Kamerkoor Victoria onder leiding van Robert van der Vinne in de Van Houtenkerk een programma uit over afscheid en gemis met muziek uit hogere sferen.

Gemis gaat over het hart. Het is van alle tijden en alle mensen. Gemis kan zonder liefde niet bestaan. Door de eeuwen heen zijn die gevoelens prachtig vertolkt in muziek. Victoria koos dit keer voor liederen over troost en bijstand die wordt gezocht en gevonden in het aardse en het bovenaardse: hemelse luchten, hogere machten, zwevende vogels, bloemen.

Op het programma staan de meditatieve en emotioneel geladen Lamentaties van Jeremia. Dit zijn liturgische klaagliederen door Tomás Luis De Victoria uit de 16e eeuw. Romantisch zijn de voor koor bewerkte delen uit de verstilde Letzte Lieder van Richard Strauss, en Allerzielen-liederen van R. Strauss en Schubert. Duparc en Chausson bezingen de verwondering en de weemoed om het vervliegen van de tijd. Mezzosopraan Lieke Coenraad soleert in ‘God bade me Welcome’ uit de Mystical Songs van Ralph Vauhgan Williams. Pianobegeleiding door Jeroen Sarphati. 

HEMELS door Kamerkoor Victoria o.l.v. Robert van der Vinne.
Vrijdag 3 november, aanvang 20.15 uur, zaal open vanaf 19.45 uur.
Van Houtenkerk, Weesp
Kaartjes 15 euro, kinderen gratis. Verkoop alleen online via https://www.ticketkantoor.nl/shop/VictoriaHemels

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant